Snart semester!!!

Idag och imorgon kvar på jobbet... Sen har jag semester!!! Längtar!!!! Det ska bli så himla skönt!!!
Jag vill åka till Smögen, Nordensark, Varberg, Ullared, Norrköping, Liseberg, Skåne mm. Vet inte hur man ska hinna med allt på 2 veckor+att man ska hinna slappa också...  Det får bli som det blir med allt!!!


Ge blod

I dag var jag och lämnade blod innan jag började jobba. Man ger bort 4,5 dl varje gång. Det blir nästan mer och mer obehagligt när dom tar in och ut nålen... Jag har nu gett blod 16 ggr. Jag har gett blod sen jag var 18 år. Tjejer får bara ge 3ggr/per år.  Missade ngn gång när jag bodde i Norrköping och ngn gång har mina värden varit dåliga så jag har fått vänta med att ge. 
Jag hade inte så bra värden denna gången så jag fick dubbla järntablettpacket... Precis som att det hjälper när jag ändå inte äter dom... ;)
Sköterskorna är väldigt trevliga där iaf. Jag frågade lite frågor om vad dom mer gör än att sticka nålar i mig!!!
Hon berättade en hel del. Lät som ett intressant arbete!! Bland annat ger dom bort blodet också. Om det inte är akut gör dom prover för att se vilken blodgrupp patienten har och sen ger ut ett blod som passar. Men om det är akut, då hinner dom inte kolla upp vilken blodgrupp patientet har så då ger man patienten blodgruppen 0. Eftersom 0 kan ges till alla blodgrupper. Men blodgruppen noll är den ovanligaste blodgruppen. Jag tror att hon sa att bara ca 15% i sverige hade 0. Hon berättade att blodgruppen 0 är recessiv. Alltså att om ngn har 0 får barn med ngn som har en annan blodgrupp så får barnet sannolikt inte 0 pga att dom andra blodgrupperna är dominanta över 0. Så snart finns inte 0 kvar. (Dröjer nog ett bra tag, men ändå) Det kan inte vara bra för akutmottagningen om 0 skulle försvinna...

Jag har den vanligaste blodgruppen Arh+ över 30% av Sveriges befolkning har A.


Fick inga kakor idag efter blodgivningen, stor besvikelse... Kakmonstret kanske gav blod innan mig... hmm...

YouTube

Filmer på hingsten!! :)

http://www.youtube.com/watch?v=bFgwxNCwp28


http://www.youtube.com/watch?v=Wdm-KKXnjAA

Hoppas att han blir såld snart!!! Han är så snäll och sällskapssjuk. Han behöver komma till någon som hinner pyssla med honom varje dag!!!

Hingst till salu!!!

Jag har satt ut Comancher på annons nu. Det ska bli skönt att bli av med honom. Vi har alldels för mkt hästar just nu. Hinner inte med honom. Han förtjänar en duktig, snäll ryttare som har mkt tid och som vill tävla honom. Ringde en dam igår till mig. Hon letar häst till sin dotter som tävlar medelsvår. Hon lät trevlig. Ska skicka lite bilder idag till henne. Måste fixa lite rörliga bilder också om jag får låna en kamera av någon...
Tänkte skicka dessa bilder+ en eller 2 till. 
 


































































RSS 2.0