Mot stallet!

Har ätit sen frukost knäckebröd med Kaviar och vatten. Nu ska jag bädda sängen och åka till hästarna. Fint stall väder idag. Blir mkt galoppträning idag med Ciara. Hon blir så stark för mig i ökad galopp. Kan vara lite svårt att få tillbaka henne till samlad galopp utan att hon stretar i mot ngt steg...


Träningsvärk....

Igår var jag på fotboll. Fick ett par nya fotbollskor av en tjej. Dom var för små för henne. Så nu måste jag verkligen spela när jag t.o.m har fotbollskor. Det var roligt. Få se hur ofta jag hinner spela. Har ju lite saker som går före fotbollen... Men det var jätte roligt att spela! Känns i kroppen idag efter både måndagens gympa och gårdagens fotbollsträning. Om jag ska fortsätta så här lär jag ju bli vältränad! :) Svårt att hinna med allt jag vill göra!!! Hästar, djur, skola, jobb, gympa, fotboll och allt annat roligt.... Funderar på att bli lyxhustru till ngn som har mer pengar än vad man hinner göra av med... He he... Så kan jag bara la la runt hela dagarna! ;)

Nu ligger jag i sängen och söker artiklar. Blev 28 st kvar att söka igenom... Kunde vart värre...


Gympa

Nu har jag varit på gympa... Eftersom jag har många gymnaster i släkten så borde jag vara grym på gymnastik! Hmm... Konditionen var ju bra iaf!!! men kordinationen behöver jag tydligen träna mer på... Jag har hört att man ska få bra kordination av att rida. Men det stämmer inte alls!!!
Nu ska jag börja tänka lite mer på vad jag skriver på min blogg... Man vet ju aldrig vem som läser...


Vart utan internet...

Har varit utan internet på Lommagården i några dagar nu... Nu är jag henmma hos mina föräldrar. Ska gå in till mig strax och kolla om det funkar hemma hos mig också! :)
Jag börjar bli lite nervös har tävling på söndag men känner mig inte alls redo... Ska åka och träna Ciara lite nu iaf... Har ingen lust är jätte trött och Anti... Blåser och är kallt ute... Hmm...


Gustaf & Hugo


Referenser & fix kvar

Ann Katrin har skrivit mer än mig på vårat arbete, så nu försöker jag skriva i kapp... Men det är inte så lätt... Hon är jätte duktig... Bra att skrva ett arbete med henne eftersom hon är duktig, men jag får kämpa för att hinna ikapp. Vill inte att hon ska behöva skriva mer än mig... Nu blir det att se över alla mina referenser och fixa lite detaljer. Ska skicka min del till henne sen. Vi skriver om Sjuksköterskans påverkan på kommunikationen med dementa personer.
Detta är våran Tidsplanering:

V. 12–13 Samla in data och analysera artiklar

V. 14 Resultatet klart

V. 15 Diskussionen klar

V.16 Referenslista och abstract klart

V. 17 Sammanfatta metod

Inlämning 2 Maj. Jag ska kämpa för att det verkligen ska bli klart i tid!

Tänk va skönt när detta är över! Då är det sommarlov!!! Vet inte om det räknas som lov eftersom jag ska jobba... Lov från skolan iaf! :)


Märks det att jag gillar Miranda Nallar?! :) Ser så snälla och oskyldiga ut! ♥

Måndag...

Skrivit på C-uppsats... Teoretiker, innledning... Tråkigt... Inte alls min grej att skriva... :( Ska bli skönt att komma ifrån det och åka till hästana... Blåser massor ute så det är inge vidare... :(


Snart solsidan!

Lika härlig dag idag! Skönt att jag inte är bakfull som många säkert är eftersom det är söndag. Kom hem från stallet och upptäckte att min hund var borta... Han och mina föräldrar var ute på promenad.


 

Skriver C-uppsaten... Vill inte vill inte vill INTE!!! Vart är min diciplin???

Snart börjar solsidan!! Bästa på Tv:n! :)

 


Härligt väder!

Vilken härlig dag med sol!!! Varit ute hela dagen, Saknat solen!! Jag har varit i stallet och pysslat med hästarna. Sen när jag kom hem hade vi Varbergs besök på Lommagården. :) Suttit på trappan ute och pratat. Mycket skol- och geografi prat.

Har lite C-uppsats ångest... Ska verkligen sätta igång på riktigt!!! Men så länge solen skiner så kommer jag vara ute och leka med Hugo. ♥ Snön håller på att smälta bort igen... Hörde att min kusin Filip åker till Kenya 2april. Cykel safari mm. Jag är avis... Jag har alltid velat åka till Afrika och Australien! Vill se alla djur och ta massor med kort. Jag ska göra mitt bästa för att vinna på Lotto!!! :)


Hästizar

Hemma äntligen!!! :) Sååå trött! Har varit hos hästarna å grejat... Är hästvakt i helgen. Så imorgon ska jag upp tidigt för att släppa ut dom. En av hästarna jag passar gillar inte sovmorgon. Då stökar hon till det i boxen. Hugo snarkar redan... Dax för mig också att sova!


Muntlig tenta Godkänd! :)

Muntliga tentan klar och Godkänd!!! Gött!!! Nu är det ur världen. Tycker synd om Emelie som missade tenta tillfället för att hon blev sjuk. Hon har varit med och skrivit allt. Hon måste redovisa själv nu stackare... :(
Idag valde jag datasalen istället för bibloteket för min bussväntetid. Funderar på om jag ska skippa köpa busskort för nästa period... Vi lär ju mest sitta hemma och skriva mest. Så jag kanske inte tjänar på ett busskort... Hmm... Får väl maila min handledare och fråga hur ofta ungefär man har handledare träffar. Är jätte sugen på chips eller ostbågar... Bäst att gå till bussen i sista minut så jag inte köper något dumt för pengar jag inte har... Känner mig lite stressad idag. Så mkt jag ska fixa ikväll...

Snön ligger tjockt på marken i Trollhättan också... Försvinn dumma snö...


Snö igen?!? Kan ju inte vara sant!!!!

Fredag morgon! Denna morgonen var nästan lika illa som gårdagen... När jag tittade ut genom fönstret var marken åter täckt med snö... Va händer??? Jag fyller snart år och hela Sverige är täckt med snö!!! Ogilla!!
Nu sitter jag och äter frukost. Vatten och bröd! Nej, riktigt så illa är det inte... Jag har faktist makrillsmörgåsar och vatten. Ska strax till skolan för muntlig tenta. Sen är det helg! :) Ska iof vara hemma mycket och skriva den delen av C-uppsatsen som ska vara klar den 23 mars Men skönt att inte behöva åka till Trollhättan.

Igår var jag i Skara på bibloteketet och lånade lite böcker till C-uppsatsen. Hittade en heldel bra böcker. Frågan är vilka som är godkända och inte... Hmmm.... EFter bibloteket passade jag och Hugo på att hälsa på exet Ante och fick Tai mat. Bra med snälla ex! :)

Här är jag och Ante. Det är jag som tar kort... Ha ha!!! Båda är jätte förkylda. så vi ser lite risiga ut. Hoppas inte Ante blir arg på mig nu när jag lägger upp bilder på honom här?!


Inte den bästa morgon...

Mysigt uppvaknande i morse... Vaknade dramatiskt upp av blodsmak och att det var blod på kuddarna och i ansiktet... Blödde näsblod. Min näsa har väl gått sönder nu av att jag varit förkyld så länge... När jag fick kontroll på blodet så hörde jag ett krasch!!! Katten Blenda gjorde sönder min vas. Så det var glassplitter på hela golvet! Dumma j-vla katt!!! 
Nu är jag i skolan och väntar på att lektionen ska börja. Bibloteksstudier är det på schemat idag.


Äntligen lite vår

Dagen började med att gå upp tidigt för att åka till skolan och göra en tenta i kvalitativ metod. Det kändes bra trotts att jag inte pluggat så mycket. Efter tentan åkte jag till hästarna och pysslade lite i stallet. Båda har nyligen blivit vaccinerade så därför måste dom få vila idag. Typiskt!! Jag var ridsugen när det var så fint väder. Spinga var inte heller något alternativ pga. min förkylning. Så det blev en vårpromenad med Hugo. Två av katterna hängde på en bit också.

Puma vässer klorna

Hugo

Blenda och Puma klättrar i träd

Wildas högsta önskan är att bli inne katt... Matte tvingar ut henne iaf på dagarna. Hon kryper ihop till en lite boll när hon inser att det är dax att komma ut. Hon sitter envist på trappan och väntar på att få komma in... Suck!!! Hade hoppats att hon skulle kunna njuta lite av solen... men nä hon är bara tjurig...

Vill börja jobba nu!

Prov imorgon och jag har typ inte pluggat alls... :( Förkylningen har tagit all min ork... Riktigt dåligt av mig. Jag vet!!! Men vadå om jag inte klarar mig så får jag väl ta en j-vla omtenta... Det är väl inte hela världen isf!?
Hämtade ut min godkända Akutsjukvårdtenta idag!!! :)
Längtar redan jätte mkt efter att få jobba på riktigt som sjuksköterska. I sommar får jag jobba på Lidköpings sjukhus avdelning 5. Det ska bli så roligt!!! Sjukt att man kan se fram emot att jobba så mycket. Men det ska bli roligt att lära sig mer. Dessutom känns det tryggt att få jobba på sjukhuset innan slutprovet och kan bli lite tryggare inom vårdarbetet.
Men nu ska jag ta en dursch, sen lägga mig i sängen med mina provpapper och sova! ;)





Hur mycket får plats i en blondins huvud?

Har inte tänkt på att man har så många koder att hålla reda på utantill i dagens samhälle...
Blogglösenord
maillösenord
Skolsidanslösenord
HM konto lösenord
Börjes tingsryd lösenord
Yves Rocher lösenord
Svenskaridsportsförbundets lösenord
Facebook lösenord
Datalösenord
Mobil pin-kod
Bank pin-kod
Trappuppgångs koder
Har nog fler koder jag kommer ihåg eller borde komma ihåg utantill...

















God morgon världen!!!

Jag skulle vilja ligga kvar i min säng några timmar till. Känns inte så inspirerande att gå upp kl halv 6 för att åka till skolan... Orka...  I dag ska vi lyssna på två tjejer som ska försvara sin uppsats. Uppsatsen handlade om handhygien. Jag ser inte fram emot när det ska bli min och Annkatrins tur att stå inför massor med människor och försvara vårat arbete... Eller jo det kanske jag gör. För det betyder att uppsatsen är klar! :) Efter att ha lyssnar på det blir det lite grupphandledning. Tror jag slutar hyfsat tidigt iaf... Skönt!




Big Brother

Har tittat på Big brother. Vilka idioter!!! Jag skulle aldrig ställa upp i det. Om man inte redan är en idiot lär man ju bli det eller framstå som en. Men skulle faktist kunna tänka mig Robinsson...

Nu ska jag gå och lägga mig i min säng och läsa en vetenskapligartikel... Mysigt! Nje... I morgon blir det skola! Natti natt!!!


Musjakt

Öppnade dörren för att släppa in katterna. Då hade Blenda med sig en present till sin matte... Hon hade en mus i munnen. Usch!! Vill inte få in en halv död mus i huset... Så lilla Blenda fick inte komma in. Hon sitter på trappat och tuggar på  sitt byte nu... Har ingen lust att pussa på Blenda i dag...


Ciara fick ögonkontroll av vet

Blev inget bad idag. Lika bra det! Jag är snuvig och Sophie fick besök från polen...

Vet var i stallet idag och vaccinera Capella, Ciara och Ullholm två hästar. En jätte trevlig vet från Tyskland, hon hade bara bott här sen i Maj. Hon titta på Ciaras ögon också. Eftersom hon har varit lite lättskrämd och klumpig. Så har vi börjat fundera på om hon ser lite sämre. Vet såg inget stort fel iaf som tur var. Men hon kan ha problem med synen ändå sa vet. Det är svårt att se om hon ser dåligt om inte synen är väldigt nedsatt menade hon på. Jag ska kolla om hon är beter sig lika i båda varven och vara uppmärksam mm.

Nu har jag precis duschat och ska sätta igång med pluggandet... Ogilla...


Slipper tvätta håret...

Vill prova! Rent hår på 30 sec tydligen... Kanske kan vara bra att ha med sig på en kall båt semester. Men annars föredrar jag nog att tvätta håret på riktigt.

REF Dry Shampoo 204 är ett lätt torrschampo i sprayform som används för att snabbt fräscha upp håret mellan hårtvättarna. Dry Shampoo ger håret en fräsch nytvättad känsla med en torr och matt finish. Denna puderspray absorberar upp fettet i hårbotten och ger dessutom volym, fasthet och struktur till håret, perfekt för att styla det till önskad form.

Användning:
Skaka flaskan och spraya från ca 20 cm håll i torrt hår.

Hårtyp: Alla hårtyper, särskilt fett hår

Doft: Frisk med en aning frukt


Simma lugnt!

I dag har jag inte gjort mycket vettigt... Mest slappat... Vart trött...
Men jag har iaf vart i stallet, ridit båda hästarna och pluggat lite lite grann...
I morgon ska jag träffa Sophie på badhuset. Vi ska simma lite. Kan väl inte vara så farligt trots att man är förkyld å grejer?! Eller?? Jag simmar lugnt!

Men nu blir det dusch och tentaplugg...

 


Så här tycker jag melodifestivalen skulle sluta igår!

  1. Eric Saade, “Popular”:
  2. Swingfly, “Me And My Drum”:
  3. The Moniker, “Oh My God!“
  4. Danny, “In the Club“
  5. Sara Varga, “Spring för livet“
  6. Nicke Borg, “Leaving Home”
  7. Brolle, “Seven Days And Seven Nights“
  8. The Playtones, “The King”
  9. Sanna Nielsen, “I’m In Love”
  10. Linda Bengtzing, “E de fel på mig”


Trist väder

Mörkt och trist ute... Efter att ha pratat med min tränare Janne i telefonen igår, så är jag väldigt taggad att träna dressyr nu. Ligger i min säng och tittar på dressyrprogram. Hoppas på att blir själv i ridhuset idag så jag kan träna programmen ordentligt, utan att bli störd. Funderar på att åka till Lidköpingsridhus efteråt och titta lite på dressyrtävlingar. Beror på mitt pluggsamvete inför proven vi ska ha nästa vecka... :/ Just nu är mitt samvete dåligt... Har inte haft ork att ta tag i det. Efter några timmar i stallet är jag slut nu pga förkyldningen...
I dag är jag extra trött pga att jag har sovit dåligt... Ska ta tag i pluggandet nu...


Melodifestivalen 2011

Det är lördag och jag är hemma, med förkylning och huvudvärk. Vågar inte hitta på något idag så jag blir mer sjuk... Ska ha två prov nästa vecka som jag inte vill missa.
Har sett på melodifestivalen. Rätt låt vann!!!
  • 1. Eric Saade, “Popular”: 193 poäng
  • 2. Danny, “In the Club“: 149 poäng
  • 3. The Moniker, “Oh My God!“: 124 poäng
  • 4. Sanna Nielsen, “I’m In Love”: 114 poäng
  • 5. Swingfly, “Me And My Drum”: 93 poäng
  • 6. The Playtones, “The King”: 79 poäng
  • 7. Linda Bengtzing, “E de fel på mig”: 58 poäng
  • 8. Nicke Borg, “Leaving Home”: 57 poäng
  • 9. Sara Varga, “Spring för livet“: 50 poäng
  • 10. Brolle, “Seven Days And Seven Nights“: 29 poäng

Eric

Saade


God morgon!!! Eller?!?

Att vakna  riktigt förkyld känns som att vakna upp bakfull... Usch!! Nyser, nyser nyser och blir aldrig frisk!!! Hoppas jag är frisk på måndag. Har bestämt massor med roliga saker med Sophie. Simma måndag morgon och gympa på kvällen. Tors ev fotboll om jag hinner. Jag vill vara frisk så jag kan vara med... Jag tycker att det är jätte tråkigt att missa allt sånt. I morgon har jag varit förkyld med halsont i två veckor. Det kanske jag ska fira med en kopp varmt te?! Hmm...

Snart är våren här ♥ Va skönt det ska bli att kunna gå ut utan jacka!!! Jag vill städa bort alla vinterkläder ur min gaderober nu!!! Det bästa skulle vara om jag kunde slänga nästan alla mina kläder och köpa allt nytt.

What time is it? Frukost time! Jag har blivit skadad... Av någons facebook... ;)


Exet

I dag var jag med Ciara i ridhuset hon var lite spänd pga alla hästarna och blåsten. Men jag kan inte klaga hon skötte sig ganska bra! Pigg och glad, men inget bus med mig.
Nu har världens bästa ex varit här med pizza och choklad till mig! Tur jag har honom ibland. Ante var också förkyld... Men jag var värst...  Han hade smygfilmat mig!!! Usch va dryg och kaxig jag var på filmerna... Jag är väl aldrig dryg och kaxig?? Det va roligt att se sig själv på film. Fick skratta lite åt sig själv!


Grupparbetet gick fort...

Bussen till skolan var spännande. Det satt två killar som gick lärarutbildningen brevid mig. Pratade dataspel hela vägen till Trollhättan. he he... Den ena killen var expert på allt!!! I skolan hade jag grupparbete med Marika, Viktoria och Emelie. Det gick fort. Träffades kl 8.30, vi var klara 11.30. Vi ska träffas igen och gå igenom allt innan provet. Men det blir nog inga problem. Skönt att få denna kursen överstökad så vi kan koncentrera oss på våran C-uppsats och sommarlov!!! ♥

Har lovat bort bullar till ganska många. Dom börjar ta slut. Kanske har ätit upp dom flesta själv! Thi hi!!! :) Blir nog två bullar nu innan stallet.

Kvällsplugg

Vi ska ha grupparbete imorgon... Så jag sitter här och läser en artikel och läser om fenomenologi.
För er som inte redan vet, så är fenomenologi en teori och metod inom filosofin. Betyder läran om fenomen och väsen. I fenomenologin studeras förhållandet mellan varseblivningen och objekten för varseblivningen, och försöker förklara eller beskriva idéer och väsen (Väldigt kortfattat).

I dag på handledningen känndes det nästan roligt att börja skriva C-uppsats. Trivs bättre med den nya handledaren. Man vill så mycket så här i början av ett projekt. Jag vet att jag kommer att tröttna redan efter inledningen. Jag ska börja med att skriva lite på inledningen och hitta någon/några teoretiker. Ska till bibloteket så fort tentorna är över och låna lite böcker till c-uppsatsen.




onödigt vetande

10 mars är den 69:e dagen på året i den gregorianska kalendern (70:e under skottår). Det återstår 296 dagar av året. Edla och Ada har namnsdag. Aldrig hört något av namnen tidigare. Jag har funderat på varför folk döper sina barn till så fula namn nu för tiden... Vill inte ge ngt exempel...

Det går inget vidare att plugga. Min förra pluggmetod var att stirra in i väggen... Min nya är att blogga... Plugga, blogga lätt att blanda ihop... Hmm....



Bibloteket igen...

Väntar på bussen och leker med facebook. Det snöar ute... Varför!? Tar snön aldrig slut?! Värsta vintern någonsin! Kan inte förstå människor som kan tycka att det är härligt med kyla och snö! Det är ju kallt... Carro fryser! Jag skulle vilja vara utomlands i ett varmt land, bada, sola och dricka drinkar!!! ♥




Hugo när det hade snöat som mest!!! Go vovve!!! ♥


Skriver ut

Carro är i skolan. Fortfarande förkyld å grejer... Ska bara på handledning idag sen drar jag hem... Sitter i skol-bibloteket och skriver ut lite papper. Tycker att min bror ska fixa skrivaren hemma så jag slipper göra det skolan hela tiden!!! Nu ska jag leta upp grupp 1 och våran sal.


Babyboom

Halva klassen verkar vara med barn!!! Tjocka magar överallt!!! :)
Det blir inte många av dom jag började tillsammans med som kommer ta examen i tid... Vissa har fått stopp pga tentor, andra blivit med barn och vissa bara hoppat av tror jag...

 


I morse trodde jag att jag hade försovit mig när jag gick ut genom dörren, för jag blev så förvånad över att det var så ljust ute! Fick vårkänslor!!! men dom snöade bort på eftermiddagen sen...

Härligt det är med nybäddad säng. Man känner sig extra ren! Nu ska jag sova ska upp tidigt till skolan imorgon.

♥ Natti natt!! ♥


C-uppsats

I dag blev det bestämt att jag ska skriva C-Uppsatsen ihop med Annkatrin. Det känns himla bra. Hon är stabil och trevlig. Vi tänker väldigt lika omkring upplägget mm. Tror att det kommer att fungera super bra. Vi ska kämpa så vi blir klara i god tid. Det är ett måste för oss båda att bli klara innan sommaren. I morgon blir det skola och handledarträff med våran grupp.


Jobbigt ibland...

Nu väntar nog mina hästar på mig! Ska åka och fixa i stallet och ta in dom. Har ingen lust alls idag. Jag är inte i form och tråkigt väder har snöat, regnat och nu blåser det storm. Inte alltid roligt att ha häst. Men det är värt det!


Tenta akutsjukvård Godkänd!!!

Jag blev godkänd i akutsjukvårdskursen! Va skönt!!! :) Då behöver jag inte tänka på det något mer, utan kan focusera bara på pågående kurs. Happy girl!!!


Högskolan väst

Nu är jag på högskolan väst. Snart ska vi ha föreläsning. sitter och väntar på Marika i bibloteket. Jag är fortfarande inte frisk. Får tycka synd om mig själv, ingen annan gör det...

 


Semla ska ätas med varm mjölk

Tur jag har en mamma som jobbar på bageri! Har varit hemma hos mamma och pappa. Blev bjuden på Semla i varm mjölk!! Semla ska ätas med varm mjölk och kanel. Så är det! ♥

Nu ringde min hyprokondriker till ex. Han fick ont i halsen för jag hade det... Hi hi!! Så typiskt han... Han får jämt ont om jag har ont. Ante bli inte sur på mig nu för jag skrev det! Tycker bara det är lite roligt!

Hästbilder

Lite kort Yllo tog på mina hästar när dom var här på besök sist.

GRK reklam

Ciara Carro Capella

Ciara

Capella


Här syns Capellas sårskada på bakbenet. :(

Stretcha

Nu ska jag till stallet. Ska träna dressyr på Ciara och rida ut med Capella en liten runda. Längtar tills hon blir helt frisk så man kan rida ut ordentligt på henne. Snart, Snart!!!


Internationella kvinnodagen

I dag 8 Mars är det den internationella kvinnodagen. Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Datumet firas också av Förenta nationerna (FN) och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades redan 1910. 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.

Yeay!!! Hur ska vi fira detta!?!

♥Skål för alla kvinnor!♥



J-vla förkylning!!!

Vaknade av att jag hade svårt att andas. Är trött på att vara förkyld och ha ont i halsen. Kan knappt prata och är trött och hängig... Jag vill ju träna nu när det äntligen är skönt väder!!! J-vla förkylning!!!
Blir en tråkig hemma dag till... Ska läsa en artikel, föreläsningsmatrial och tråkig kurslitteratur idag är det tänkt... Toppen dag verkligen... Hmmm... Vill börja jobba och tjäna pengar istället för att läsa till forskare när jag ska bli sjuksköterska. Denna kursen kunde ersättas med något man kan ha nytta av i arbetetet som sjuksköterska istället. Sen kan dom få som vill forska gå en valfri på byggnads kurs med detta! Högskolan Väst är värrst!

Me

Nej, Puma är inte arg... Hon satt bara och tvätta sig.
Djur blir inte heller alltid bra på bild! Thi hi!!!

Original är bäst

Nu har Carro bakat bullar. Gjode kanelbullar och jordgubbsbullar! Kanelbullarna blev helt klart bäst. Men man måste ju våga prova lite annat ibland...



Om en månad fyller jag år. Känner mig fortfarande som 22år...


Spela fotboll?! :)

Idag har Sophie varit här och ätit frukost. Hon vill ha med mig på fotboll! Hon har skrivit ner fotbolls tider till mig. Tis- och torsdagar kl 18.30-20. Låter roligt!!! Bara jag har tid. Hästarna kommer alltid i första hand. Sen är jag sugen på att åka på gympa måndag kvällar 19.30-20.30 också, men har fortfarande ont i halsen och är förkyld. Tråkigt!!! Ska börja gympa nästa måndag istället. Så ikväll kanske det blir bullbakning och plugg istället.

Sophie

Jag har såklart varit i stallet som vanligt. Blåsigt och kallt idag... Inget roligt hästväder! Kallt, kallt, kallt!!!

Ciara och jag tränar dressyr i ridhuset

Ciara & Capella i sina nya boxar

Baka bröd

Nu ska jag gå upp och baka bröd. Sophie kommer hit och ska äta frukost med mig. Alltid roligt när hon kommer på besök. Vi har alltid kännt varandra och aldrig bråkat. Inte vad jag minns iaf?!


Här är Sophie Svensson. Kort från i sommras när vi var på Skaras museum, tränade på att knyta slipsknutar och klädde ut oss till riddare mm. Ha ha!! Härligt med kompisar man kan vara sig själv med. Vi gjorde många roliga utflykter förra året. Vi var på Läcköslott, museum, kinnekulle mm. Roligt att hitta på lite saker.


Här är jag utklädd till riddare


Här är Sophie utklädd till riddare

♥ Mina katterna ligger här och myser ♥


Bäst på Tv Solsidan!!!

Snart börjar det!!!

 


Dax att träna bort våra vinter kilon!!!

Jag går alltid upp på vintern och går ner på sommaren. Men denna vintern är nog värre än vanligt... Så jag kanske får anstränga mig lite... Har ställt fram orbitreken framför tvn nu iaf. Bra början!!!
Hugo ska också komma i bättre form, så vi har kommit överrens om att ut och springa eller cykla när det är skönt väder och förkylningen gått över! Hugo har redan börjat dra ner på fet mat som ost och korv. Anntar att jag måste äta bättre också...




 



Varberg snart kanske?!? :)

Funderar på om det är dax att åka till Varberg snart?!?! :) Bäst att passa på nu! För snart börjar tävlingssäsongen, då kan det vara svårt att få tid. Jag har inte varit i Varberg sen mormors begravning. Jag och Hugo behöver ha en liten minisemester. Yllo hur ser ditt schema ut? :)

Det är fint väder idag. Solen skiner!!! :) Så nu ska jag dra till stallet och ta hand om mina små hästar.

 


Söndag

Jag är mer förkyld och har mer ont i halsen är igår... :/ Jag gick inte ut igår. Vi satt och drack rose och titta på melodifestivalen och tillslut blev klockan så mkt att det inte var någon idé att gå ut. Jag kännde mig lite hängig var inte på partyhumör så det känndes lika bra.

Harald kom förbi för att titta på Ciara

Nu har jag varit i stallet. Harald kom förbi och tittade på när jag tränade Ciara. Så det var roligt att hon gick bra.  Tränade galoppombyten och samling. Han tyckte att hon hade förbättrat sig i vissa rörelser och blivit snyggare!!! Hon har framförallt blivit snyggar, grövre och fått mer energi tycker jag. Ibland lite väl mkt energi... :( Ramlade av för ca tre veckor sen pga att hon var lite väl pigg. Hon skyggade för en häst som kom i galopp mot henne. Jag hade lite halvlånga tyglar och va inte alls med på att hon skulle flyga åt sidan och börja bocka. Tur att jag hade både hjälm och säkerhetsväst på mig. För jag flög rakt in i väggen. Klarade mig bra, lite öm i kroppen några dagar bara! :)
Hälften av ryttarna i ridhuset använder inte hjälm. Vissa inte ens när dom hoppar!!! Fattar inte varför?! Tycker att det är ganska dumt... Speciellt efter våran kurs i akutsjukvård! 



Lördag morgon!

Vaknade tidigt av solen och en snarkande hund!!! :)
Snart är det dax att åka till naturbutiken och köpa hästfoder. Sen direkt till stallet. Ska träna lite dressyr på Ciara och rida ut en sväng på Capella. Ska vara bra väder idag 3 grader varmt och sol i Lidköping tydligen! :)
Ikväll blir det nog stadt om jag inte blir för hängig. Är förkyld och har ont i halsen...
Jessika kanske följer med. Men jag tror att hon fastnar i Skövde, dom hade tydligen live DJ där sa hon. Lidköpings DJ lever också sa jag... :/


Halv tråkig fredag!


Det gick jätte bra med Ciara i ridhuset. Annars en himla trist fredag. Länge sen jag hade så här tråkigt!!! Ingen som kommit på besök, inte många har hört av sig till mig. Känner mig lite bortglömd idag... :( Kanske därför jag fick ett ryck och började blogga igen. ;) Nu har jag varit ute och gått med bästaste Hugo. Så nu sitter jag här nyduschad, Lyssnar på Winnerbäck och skriver...

Längtar jätte jätte jätte mkt på våren. Så man kan hitta på lite saker och vara ute utan att frysa ihjäl... Dessutom börjar tävlingssäsongen!!! <3 Det ska bli riktigt roligt!!!

Nä, detta va förra våren. Men snart kanske man kan hitta blommor i gräsmattan igen!!! :)
Nu är det dax att sova!!! :)

***Natti natt!!!!***

vampire diaries

Nu ska jag se på vampire diaries!!!

Bröderna salvator

Hästarna


Det går sådär med hästarna. Capella kan jag inte rida ordentligt pga hennes sårskada hon fick i sept på insidan av ett bakben. Jag har varit hos veterinären många gånger med skadad och hon har haft boxvila, ätit antibiotika och blivit lindad mm.... Hon mår bra, men hon trampar lätt upp såret. :(
Lilla Mia har jag ridit innan isen kom. Sen har hon och jag fått vila över vintern. Ska snart sätta igång henne igen! :) Ska bli roligt! Hon är tyvärr liten. Men hon är jätte mysig, tuff och smart liten häst. Gillar henne jätte mkt!
Ciara går jätte bra när vi är själv i ridhuset. När det är många hästar blir hon lite uppjagad och skyggar när ngn kommer mot henne i galopp. Hoppas det går över snart... Kämpar med att träna bort det nu... :/
Jag har flyttat hästarna till Ullholm. Där har dom det jätte bra! Ordning och reda och närma till ridhuset. Vilket är jätte skönt.


Kanske ska börja blogga lite igen...???

Det var nästa ett år sen jag skrev sist!!! :( Hade tröttnat... Men nu känns det som att jag kanske kommer skriva lite igen. Jag gör ju allt för att slippa plugga. ;) Nu ska vi börja skriva våran C-uppsats... Känns inte motiverande alls... Men det är väl dax att skärpa sig och ta tag i det!!! :) Vore bra om jag, Marika och Viktoria kommer överrens om ett ämne först. :/ Våran handledare dissar våra förslag hela tiden. Hon tycker att allt vi säger är inriktat till specialist sjuksköterskor... Kan inte fatta att jag ska vara klar sjuksköterska på mindre än ett år!!! :) Allt har gått så fort!!! I sommar ska jag jobba på sjukhuset det ska bli jätte roligt. Blev chockad att jag fick jobbet så fort. Skickade in en ansökan en morgon vid tio tiden och inom två timmar hade dom ringt tillbaka. Jag fick komma på intervju dagen efter och fick jobbet på plats! Hur bra som helst!!! :) Avdelning 5 blir det. Det är en medicin avd, med bland annat stroke patienter!



RSS 2.0