Vårat lag kom 3:a! :)

Det va hoppning i Götene 18 april. Det gick inte så bra för mig och Capella... I första klassen vägrade hon en gång i andra klassen vägrade hon två gånger... Men vi kom runt banan iaf! Fick trycka på henne så hon kom så fort fram till hindrena att hon inte vågade stanna ;). 


Vårat lag kom trea iaf, så Capella ska få en gul rosett!

Allsvenskan Div II Dressyr för häst

Skrivet av Jesper:

Söndag d 11/4 var Götene Ryttarklubbs dressyrlag hos Skövde Ryttarförening för att tävla i dressyrallsvenskans div II omgång 1. Efter en kall, klar morgon fick solen makt och det blev en helt underbar vårdag. Tävlingen hölls inomhus med framridning ute vilket gav mig massor av anledning att vistas ute i solen.

En dressyrtävling är ju alltid en utdragen affär. Vår första ryttare red kl. 10.21, och den sista startade 17.40. Tyvärr förstör detta i någon grad lagkänslan då första ryttaren ofta har åkt hem med sin häst innan nästa ryttare rider. Det är klart att man inte kan låta sin häst stå i transporten i 8 timmar eller mera till sista klassen är färdig och prisceremonin är klar.

Johan Svensson med sin CeCe red först av våra ryttare i LB1. Ekipaget har gått mycket fram sen sista år, men det finns fortfarande mycket arbete att göra. CeCe är positiv och arbetsglad, men en något orolig form och ibland tydlig felspåring i högervarvet drar ner en del. Hästen presterade dock upp till vad han kan på nuvarande träningsnivå, och vi tycker att de 53,10% som blev resultatet var en lite snål bedömning.

Maria Höglund Red sen LB1:an som förklass. Mister Man behöver några flera program for att prestera upp till sitt bästa. Även om han höll sig på mattan igenom programmet var han övertänd och spänd och viste sig inte från sin bästa sida. 53,10% blev också här resultatet. Sen var det dags för Caroline Gustafsson med sin Chiara att rida LB1 för laget. Caroline red ett bra program utan större misstag, och även om Chiara inte glänste som vi vet hon kan var det ett bra flyt på programmet. Vi var mycket nöjda med ritten, men blev ändå positivt överraskade när resultatet kom: 202 poäng, 69,66% och ledningen i klassen med 12 ekipage kvar.

Sofia Karlsson med sin Crossroads Roadrunner red också LB1:an som förklass. Rambo som han kallas är en stor skimmel som normalt har svårt att få plats på en 40m bana, men han lyckades trots allt att visa ett fint flyt och bra följsamhet. Resultatet blev 202 poäng, och därmed delade Caroline och Sofia ledningen i klassen, nu med bara 4 ekipage kvar. Ingen av dom kunde hota ledarna, och därmed fick Caroline och Sofia dela på klassegern! Två Göteneryttare överst på pallen är inte något som händer varje dag!

Caroline och Chiara startade också LA1:an individuellt. Jag hann tyvärr inte se hennes ritt, men Chiara hade skött sig bra trots att hon verkade lite trött. Resultatet blev 57,37% vilket måste anses som mycket bra för dagen. Det är skönt att veta att Chiara har mycket mera att ge, och det är upp till oss ge henne möjligheter att få fram allt hon kan.

Maria och Mister Man red den första rond i LA1 för laget. Programmet så ganska bra ut fram till första galopfattningen där en övertänd Mister totalt eksploderade och Maria fick lägga in en extra liten volt för att reda ut situationen. I resten av ritten var hästen mycket spänd och stel, men Maria lyckades att få honom att hålla sig till programmet och han lyckades till och med att glänsa i vissa moment. Vi befarade att han skulle bli fullständig sågad i bedömningen, men han fick betalt för det han gjorde bra och samlade ihop till 53,16%.

Sist ut av lagryttarna var Sofia och ”Rambo”. Programmet blev inte riktigt  lika flytande och det var flera misstag, bl.a. bröt han av innan första förvända galoppen. Rambo är dock en häst med väldigt mycket utstrålning, och han får ofta lite ”goodwill”-poäng med sig. Så också denna gången, och 66,58% och en slutligen 6. Plats ska vi vara nöjda med.

Johans, Carolines, Marias och Sofias resultat ledde till en 5. Placering för laget, vilket är mycket bättre än jag hade förväntat. Underbart att få vara med och se dressyren utvecklas i våran klubb! Bra jobbat allihopa!!

 

Själv så va jag jätte nöjd med Ciara!!! Första klassen gick hon väldigt bra förutom att jag va missnöjd med inridning-halt och utridningen halt... För dom brukar hon göra perfekt annars!!! Andra klassen va hon väldigt trött så jag ville inte pressa på henne för mkt... Tyckte lite synd om henne...


Det är tack vare honom mina hästar går så bra nu!!! :)

Min tränare Janne. Det är tack vare honom mina hästar går så bra nu. :)

Ciara kom etta

Ciara ska få sitt första pris! :)


Jag och Sofia vi kom på delad första plats!!! :)


RSS 2.0