SoL=Glad Carro

Sol ute idag igen! :) Nu har jag skrivit lite på c-uppsaten och snart ska jag till John och Märta. Ska bara äta ngt först. Har för en gång skull mat i kylskåpet!!! Känns bra! Blir nog att göra lassange idag eller imorgon och göra lite matlåtor. Är alltid bra att ha. Om ngn är på dåligt humör Tex... ;)


Har mat i mitt kylskåp!!! Yeay!!! :)

Kyckling, Lassange eller Pizza??? Hmm... Inte ofta man har sånna här valmöjligheter i mitt kök! Ville ha hjälp med att bestämma... Men ingen hjälp fick jag...

Har lånat böcker idag vårdprocessen, en hästbok och en smörgåstårtebok! Jag har varit lite sugen på smörgåstårta ett tag nu, för det har varit mycket smörgåstårteprat. Så det är väl dax att fixa en snart! :) Jag vill ha med leverpastej i, det är godast! Gillar ju inte räkor... tror inte jag gillar räckor heller... ♥

Biblioteket har sovmorgon...

Biblioteket öppnar inte förren kl 10... Jag har varit vaken sen kl 5. För att gå till biblioteket... Damp?! ;)


Tomt kylskåp...

Min frukost bestod av ett glas saft. Kylskåpet är tomt... och jag är hungrig... Men fick CSN den 25:e så nu ska jag strax till Skara. Måste handla och gå till bibloteket mm. :)


Uttråkad....

I dag har jag pluggat och gjort glass. Men det är inte mkt glass kvar nu... Pappa har varit här och jag har ätit endel när jag har pluggat nu. Har inget roligt att skriva om... Djuren... C-uppsats... Stall... C-uppsats... Känner mig uttråkad idag... Vill hitta på något roligt & Nyktert!!! Jag och min lekkompis Sophie får väl ta en miniresa snart. Vi funderade på att åka till Mösseberg. Det skulle passa bra nu när det är så fint väder.


Annandag Påsk!

Sitter ute i solen själv och skriver lite på C-uppsatsen och väntar... Jätte fint väder!!! Bäst att passa på att vara ute idag. Tis och onsdag ska det inte vara lika fint.


Lång långfredag

Sitter ute i solen med bara underkläderna och skriver på C-uppsatsen. Känns som sommar trots att det är April. I morgon ska jag till Blåkulla, så Hugo ska få vara hos Gunvor. Bara Katter får följa med till blåkulla! Hugo borde också få följa med han har ju faktist blivit uppfostrad av katterna här hemma... Det märks ibland... Igår bland annat... Då jagade han en mus och åt upp den!!! Äckligt!!!



Långfredagen

Igår var Kristina och Janne i stallet. Tränade dressyr med Ciara och Capella visade att hon löshoppade utan linor. Janne var mycket nöjd med Ciaras utveckling. Han tyckte att hon hade fått mer motor och samling. Men vi behövde jobba mer på att lösgöra henne i vänster sidan, höger var bra. Kristina filmade träningen igår! :) Ska bli jätte roligt att se. Fick se film på hennes nya häst Meja också. Hon såg riktigt fin ut.

Nu är det Långfredagen. Satte upp lite kycklingar mm hemma och fick ett påskägg igår, skärtorsdagen! :) Idag ska jag skriva på c-uppsatsen och fixa med hästarna.

Janne och Kristina kommer på stallbesök idag

I dag kommer Kristina Ek och tränaren Janne till stallet. Ska blir riktigt roligt!!! Janne har inte sett mina hästar på ca ett år. Så jag hoppas att dom visar upp sina bästa sidor.


Cara-Mia

Nu har jag varit hos hästarna först hos Capella och Ciara, sen hos Cara-mia. Cara-Mia gick jätte bra idag. Hon är jätte snäll och go med mig. Men hon är inte snäll mot Harald. Hon hugger efter honom mm... Dom två har aldrig varit vänner. Skönt att hon sköter sig med mig iaf lilla bus hästen. ♥

Cara-Mia & Harald förra sommaren.


Tandläkare...

I går var jag hos tandläkaren. Jag va livrädd trots att det inte gjorde ont alls. Blev av med min tandskena. Skönt!!!! Men nu har jag svårt att sova utan... Känns lite konstigt...


Snart påsk!

I morgon ska jag vara i stallet kl 9. Jag och Capella ska få sällskap ut i skogen. Sen ska jag städa och sätta upp några kycklingar och påskkärringar kanske. Det är ju snart påsk! :)

Nu ska jag gå och lägga mig i sängen iaf! Kanske kolla på vampire diaries innan jag somnar. Vissa har ju inte sexan... Så jag missa det förra fredagen...


Vartofta 17/4

I söndags var jag i Vartofta och tävlade dressyr med Ciara. Hon var högbrunstig. Men skötte sig bra trots det. I LB:1 kändes hon hackig och jag fastnade med tyglarna mellan sadelen och schbraket några gånger. Jag tyckte inte att det känndes så bra... Men mina åskådare var nöjda. Vi slutade på en 4:e plats med 69.655% vilket är bra! Speciellt för en brunstig fuxmärr! ;)
Redan i uppvärminingen till LA:1 känndes Ciara slut. Hon gjorde allt jag bad om men det känndes som hon var jätte trött... Så jag värmde upp väldigt försiktigt. Skrittade mest och sen försökte jag väcka igång henne inför starten. Jag hade bytt schabrak till denna starten. Hon känndes lite seg. Jag tryckte fram henne så gott det gick. Men det hade inte sett så segt ut säger dom. Jag är väl van vid att hon är mer explosiv. Mitt i programmet ropar dom efter mig i högtalaren om prisutdelningen. Så jag tappade focus och red fel väg... Det blev 6p avdrag för fel väg... Fick trots det hyfsade poäng 62.632%. Om jag inte hade fått mina minus poäng för fel väg så skulle jag fått en väldigt bra placering! Arg på mig själv! Men roligt att Ciara får så bra poäng när jag känner att vi inte är på topp! :) Så allt som allt är jag nöjd med tävlingen!
Vårat lag kom på en 6:e plats.


Stallet i stället...

Nu ska jag till stallet. Först ska jag och Erika rida ut med Capella och Catalina. Sen ska jag värma upp Ciara i padocken inför tävlingen i Vartofta imorgon. Fixa i ordning tävlingsgrejerna och mocka ur hennes box...



Frön...

Jag har köpt frön på netto idag. Krasse, bladdill, basilika, persilja och sommarslöja. Ska bli intressant att se om det blir något av det... Tänkte så vissa i krukor inne tänkte jag.

 


Lång stalldag...

Nu håller jag på att kokar ägg. Ska ha med mig vatten och äggsmörgåsar till stallet. Ska rida och mocka ur boxarna. Bättre träning än gym, men det kommer ta ett tag... så jag och Hugo kommer sägert bli hungriga.

Det är härligt att vara ute när det håller på att bli vår. Det blir varmare och kommer mer blommor. Tulpanerna har börjat komma upp lite i min gräsmattan.

Igår var Ciara jätte tråkig att rida hon kändes stel och ofocuserad, misstänker brunst... Hoppas hon inte är brunstig på söndag bara...

HRL med defibrillator

Igår hade vi sjukhus HRL (♥ lung räddning) i skolan med defilibrator. Det var roligt att öva. men inte så lätt. Vi sprang omkring väldigt förvirrade runt dockan som hade ♥-stopp. Mycket att tänka på och man kände sig löjlig när man skulle spela teater. Springa fram till dockan och prata med dockan mm...

Men våran docka var mer verklighetstrogen med armar, ben och kläder.



Orkar inte mer!!!

Detta är ju helt otroligt!!! Hur kan man vara så osmart??? Nu lägger jag ner det...


Vaknade innan väckarklockan...

Vaknade kl 6. Har legat i min säng och skrivit lite på C-uppsatsen. Har hittat två artiklar jag ev vill ta bort... Den ena är kvantiativ och vi tänkte bara använda oss av kvalitativa artiklar. Den andra är nästan en kopia av en annan artikel som vi har med. Måste vara samma studie. Jobbigt!!! Tyckte att vi hade bra artiklar att jobba med nu... Har ingen lust att ta bort egentligen.


Jag börjar bli hungrig. Funderar på att äta frukost. Men har inget roligt bröd. Mjölken är slut så jag kan inte baka och inte äta havregrynsgröt... Får väl göra scones på vatten och vanilj yougurt om den inte är för gammal. Jag får experimentera lite!!!


Regn, godis och plugg...

Sitter inne med C-uppsatsen och en godispåse. Det regnar ute så det känns helt ok! Sara och Andreas har varit här och vi har fikat på mina bakade bullar och kakor. Bullarna är SLUT! Måste baka nya har ju lovat John bullar men hinner alltid fika upp dom innan jag träffar honom... Jag upptäckte att jag hade ont i vristerna igår på gympan... Fick för mig att det var gympa skorna. Men nu börjar jag fundera på om jag har ont pga att jag gick i höga skor i Lördags. Hmmm... Ont gör det iaf!!!

 


Fint väder

Capella och Ciara har fått nya skor idag. Red Ciara i padocken medans Björn och Alexei skodde Capella. Sen red jag ut en tur på Capella. Full galopp genom skogen och fint väder! Helt perfekt!!! Om det inte varit för C-uppsatsen skulle jag varit ute någon timme till i skogen. Nu sitter jag och skriver c-uppsats och ikväll blir det gympa. Jag behöver verkligen röra på mig känner mig lite klumpig idag. Har blivit mkt mat och onyttigheter den sista tiden...


Lite bakfull i dag...

mest trött! Jag har tydligen varit väldigt lung idag. Men hade väldigt roligt igår, har en del nya blåmärken. Förstår inte riktigt hur jag har fått dom. I morgon kommer hovslagaren Björn och Alexei till stallet för att sko hästarna. så det är väl dax för mig att sova nu så jag orkar upp!

♥♥♥


I dag är det lördag...

Jag ska till stallet fixa lite & rida båda hästarna. Tänkte gå till ridhuset träna Cira och ut i skogen med Cappiz. Det är ganska fint väder förutom att det blåser endel. Sen ska jag... jllo hivi. hr fba löwhge ygbwpp fqk bevw åkjjtu.


Dressyr

Träningen för Anette Christensson igår gick bra. Ciara skötte sig fint. Vi blev svettiga båda två. Red nästan hela lektionen över ställd åt vänster eller höger. Försökte få henne att gå i ett starkare jämnare tempo och ligga kvar. Jag fick ont i armarna. Borde gå till ridhuset nu igen med Ciara och repetera träningen så jag inte glömmer hur jag ska träna. Men det blåser halvt storm ute inte så lockande att gå dit... Jag kommer verkligen aldrig att tröttna på dressyr! Det är väldigt intressant och svårt. Finns hur mkt som hellst att lära sig.
Ska ringa Janne och prata om dressyrträning! :)


Dressyr träning

Ska till stallet. Blir dressyrträning med Ciara för Anette Christensson. Hoppas Ciara håller sig lugn så man får ut ngt av träningen. Förra gången var hon för pigg.


Hipp hipp hipp Hurra för jag fyller år idag!!!

Min födelsedag idag!!! :) Håller på att bli gammal!!! Håller på att göra glass!!! Har inte bestämta vilken smak det blir än... Funderar på mint/choklad?!


cheesecake

Nu har jag bakat cheesecake för första gången ever!!! Trött ska sova nu... Natti natt!!! <3



Böter

Fick parkeringsböter idag... 500kr... Kul!!! Nej!!! Man fick tydligen inte parkera där första onsdagen i varje månad. Brukar ofta stå där så jag hade glömt av den där j-vla skylten!!! Irreterande...


Skola hela dagen...

Jag och Ann Katrin är kvar i skolan. Har arbetat med c-uppsatsen hela dagen... Nu har vi delat upp arbetet och ska hem... Hinner bara hem och äta sen till hästarna.


Tandläkare...

Har varit hos Erik min tandläkare i dag. Jag är livrädd för tandläkare!!! Känner mig som 5år. Känner samma känsla i magen som jag gör när jag får svindel på höga höjder. I dag gick det väldigt bra iaf. Förutom att jag höll på att kvävas när han skulle göra tandavtryck med ngn stor plåtgrej med lera i sig. Jag hade liten mun... Om ca 2veckar så slipper jag använda min tandskena när jag sover! Skönt att slippa dra med sig den över allt. Men jag kan ju inte somna om jag inte har borstat tänderna och inte har min tandskena... Hur ska det här gå?! Jag vänjer mig väl... Jag är glad att jag ska slippa använda den!!! Har haft tandskena i ca 10 år nu, men inte samma så klart. Bara inte huvudvärken kommer tillbaka... Hmmm....

Sen va jag och handla sen åkte jag förbi hästarna. Tränade Ciara. Nu sitter jag hemma med C-uppsatsen... Översätter alla artiklar till Svenska. Det blir en heldag i skolan i morgon med handledaren och med Ann Catrin. Fattar inte varför vi ska ha seminarium i denna kursen? Räcker väl att bestämma träff och ställa frågor till handledaren...

 


Tävlat

Tävlat dressyr i Mariestad med Ciara idag. Gick jätte bra! Det var ganska jämt med poäng & hård konkurrens. Jag tyckte att båda klasserna gick jätte bra! Speciellt klass ett. Ciara var duktig, koncentrerad och lydig. Kunde inte gått mkt bättre!!! Fattar inte!!! när det går så här bra får vi ingen placering... men när jag är missnöjd kan vi få jätte bra placeringar!!! Hmm... Bedömnings sport.... Jag har mina favorit domare!!! ;)

Trött, trött,trött!!! Va skönt det ska bli att sova nu!!!

♥Godnattizzzz!!!♥

 


Sovmorgon en tävlingsdag...

Tror aldrig jag har haft sovmorgon en tävlingsdag tidigare. Sitter och äter havregrynsgröt och frukt. Ska inte starta förren efter kl 14. Så jag måste ta med mig lite mat. Jag brukar inte vara så bra på att äta innan tävling, men jag får tvinga i mig lite... Jag pratade med Janne igår. Hade lovat att meddela starttiderna till honom. Han ville jätte gärna komma och titta på tävlingen. Bara han mår ok så kommer han. Hoppas verkligen han kommer dit! Allt går så mycket bättre när han är med. Han lugnar mig och får mig att rida mycket bättre.

Whish me luck!

Mitt rätta jag!?!?

Lördag kväll och jag sitter hemma själv efter våran födelsedagsfest med C-uppsatsen. Det va trevligt i kväll. God mat & tårta! Blev sugen på att följa med Andreas och Sara på fest... Men jag ska tävla & köra hästtransport imorgon, så det blir ingen fest för mig... Får bli en annan gång.

Fulaste bilden på mig!!! Men jag tycker att den är ganska rolig!!! Ser ut som att jag är livrädd för min egen katt!!! Ser ut som jag kommer att börja gråta snart av skräck! Stackars min Puma!

Mitt rätta jag!?!?!

Snart tävling...

Sitter och väntar på att dom riktiga startlistorna till tävlingen i morgon ska komma ut. Det är dressyr tävling med Ciara i Mariestad. Kan gå hur bra eller hur dåligt som helst... Hoppas hon inte får ngt skräck-ryck. Hon är ju så lättskrämd ibland och ibland inte rädd för nått. Lite jobbigt att rida en häst som reagerar så olika varje dag. Får hoppas att jag inte ramlar av iaf. Hmm... Känner mig mycket tryggare på min lilla Capella ♥. Hon har börjat komma i form nu. Härligt att kunna ta lite längre turer i skogen igen.


Nu ska det bli lite födelsedagsfest med familjen. Många som har eller ska fylla år. Amanda, Matilda, Kajsa, Sara, Pappa (Kanske glömde någon?) & jag fyller år nästa vecka.

 


April april!!!

I dag får man akta sig så man inte blir lurad!! Jag har lyckats att lura en person än så länge... Låtsades att jag tappat bort hans husnycklel som jag fick idag. Tyckte lite synd om han så jag var tvungen att avslöja det ganska fort... Nu ska jag till stan och handla två fjortiz födelsedagspresenter och hitta på nya April skämt! ;)
 



Vill sova...

Jag kan inte sova... Försökt bli trött med tv och nu datan... Hmmm...


RSS 2.0