H&M

Väntar på att min beställning ska komma från H&M idag... Annars vet jag inte vad jag ska ha på mig ikväll?? Ska till Stadt med Sandra! :) Ska bli roligt!!

Drömde

I natt drömde jag att jag red på ridskolan igen. Först skulle jag göra i ordning en Ponny som hette Ville. Det konstiga var att han redan hade sadel på sig, jag var tvungen att borsta runt om sadelen. Sen sa ridläraren vi skulle rida för att jag skulle rida en häst som hette Segon. Jag letade upp Segon. Det var den störrsta hästen jag någonsin har sett. Han var vit och såg slö och snäll ut. Han var inte iordninggjord så jag gick runt i stallet och letade efter hans grejer.. Sen Vaknade jag... Jag brukar aldrig komma ihåg drömmar annars.



Lite skumt!!! Letade efter en bild som kunde likna hästen i min dröm. Hittade denna bilden på en vit häst. Tänkte så fort jag såg denna att detta är Segon jag drömde om. Gick in och kolla vad det står om honom.
BAMSE är född 1994, e Xantos-Paco Mejor af Silver och inköpt till GFRK 2002. Han är en dansk knabstrup, vars fullständiga namn är Margo Segall Malmose och han är nästan helt vit med bara ett par enstaka små prickar. Han är en stor och snäll häst som är positiv och arbetsvillig att rida.
Detta är verkligen hästen jag drömde om. Segon trodde jag han hette i drömmen Segall heter han i verkligheten. Stämmer också att han är ridskolehäst, stor och snäll. Han står på en ridskola i Göteborg. Han verkar vara en speciell häst...

Puma har fasnat i gardinen... Ha ha ha!! Hon jamar. Måste hjälpa buskatten. :) Hon brukar fastna med sina klor överallt.

Hoppträning

Det gick bra på träningen idag. Men Capella verkade tycka att det var för enkelt. Vi hoppade mycket på låga hinder. Hon vaknade till lite mer när vi höjde. :) Capella min Stjärna!!  (Det finns en stjärna som heter Capella)

image46


image47

Capella gillar andra hästar sådär... Hon drar bak öronen så fort dom är i närheten... Ha ha ha!! Jag hade lite problem när hon var yngre. Hon ville sparka alla hästar som kom i närheten av henne. Hon har mer kontroll över sina känslor nu. :)

image48


image49


image50


20 April är det hopptävling igen!!!






Rovfåglar

När jag jobbade på kolmårdens djurpark. Följde jag och Mia med Owe till Danmark Ebeltoft ZOO för att hjälpa djurvårdarna där att träna upp sina kameler till ridning. Jag blev då vän med en man som hette Hans. Han var falkonerare. Jag har följt med honom och träna rovfåglar. Det är det roligaste jag har gjort i hela mitt liv!! Han ville att jag skulle flytta dit och jobba för honom. Drömjobb!!! Det var nära att jag flyttade...

image35
 

image36



image37


image38


image39


image40


image41


image42


image43


image44


Jag har klappat Delfiner, Geparder, Lejon, Noshörningar mm.. Men Att träna rovfåglar ute i naturen det är det häftigaste och roligaste jag någonsin har varit med om. Det kändes mer på riktigt!!

Hans tog själv mord för ca 2 år sedan. Han skrev ett avskeds mail till mig på danska. Han skrev att jag hade varit en bra vän mm... Jag förstod inte att det var ett  avskedsmail förrän jag hörde att han hade tagit självmord. Minns bara att jag hade reagerat på att han skrev så annorlunda och att han avslutade så konstigt... Tänker på Hans när jag ser rovfåglar...  

image45

Möbelgrossen

Möbelgrossen har många fina skåp mm jag vill ha. Har fastnat mest för detta skåpet! Finns i både svart och vit,




http://www.mobelgrossen.se/

Jag och A-lagarna

Nu har jag vart och lämnat av Stockholms resenärerna i Skövde. Hann med Ica Maxi på hemvägen. Var tvungen att köpa färg-tvättmedel. Har tvättdag idag. Jag har även vart på systemet. Det var jag och A-lagarna som hängde på dörren kvart i 10. Jag köpte vin och mina favo cider. Xider bright light! No sugar adden. Dom är inte lika söta som dom andra ciderna. Dom är sååå goda!!! ♥ 



Redan vaken

Ledig dag men jag är redan uppe. Har varit nere och tvättat lite. Nu ska jag hämta upp min bror Marcus och Kajsa+deras vänner. Har lovat att skjutsa dom till Skövde dom ska åka tåg därifrån till Stockholm.


Arg!!!

Hatar bilar!!! Dom har jävlas med mig hela dagen idag!! I morgon bitti skulle jag hämta pappas volvo hos min bror. För att jag måste ha den till hopp-träningen imorgon kväll. Min bror Andreas ringde precis och sa att han hade fått punka på ett bakdäck. Så nu verkar jag inte ha någon bil i morgon... Jag kan och vill inte missa träningen!!!
Dax att skaffa ny bil med dragkrok???





Tävling

I dag har vi haft hitta min blogg tävling på jobbet. Kicki hittade min blogg. Grattis Kicki!! Jag trodde faktist aldrig att ni skulle hitta den. Hmmm...


Inredning

Hittade detta trädet på http://www.inreda.com/ . Jag gillar idén med trädet. Med jag hade tänkt att måla ett träd med min egen design. Det kan bli fint!!! :) Kul att inreda!! ♥



Mitt mitt mitt bara mitt godis!!!

Min arbetskollega Einar har varit på Island. Han är islänning. Han har varit borta ca 1 vecka. Kom tillbaka idag. Han hade köpt isländskt godis till mig!!!! Jag blev så glad!!! Bingo heter godiset. Lakris med choklad överdrag. Låter kanske inte så gott!?! Men det är super gott. Jag tror att det var 6 år sedan jag åt det senast. Delade rum med Marie från Borås. Hon hade en Isländsk kompis. Stackars Marie jag åt upp allt hennes isländska godis!!! Sorry!!! Jag ska gömma mitt godis så att ingen annan vill smaka. Dom får gärna äta mitt svenska godis. Men det isländska är bara mitt!!! Tack Einar!!!


Besiktningen

Det gick inget bra!!! Min bil hade 4 fel. Anmärkning på Styrleden, spindelleden, handbroms och läckage på bränsletanken. Körförbud om en månad. Va ska jag göra?!? Pappa föreslog att vi skulle fixa min brors bil till mig istället pga att den har dragkrok och verkar vara mindre jobb än min bil. Men jag gillar ju min bil... :( Ska ringa och prata med honom ikväll. Hästtransporten hade 2 fel. Kulhandsken och färdbromsarna var kassa!! Vilket jag inte hade räknat med... Inte min dag i dag... :( Jag var beredd på att bilen kanske kunde va skrot. Men jag trodde min hästtransport skulle gå igenom. Hästtransporten går att fixa åtminstone.

image34
Här är jag i pappas bil påväg hem från besiktningen. Inte glad...


Varför så mycket bekymmer?!?

Snart sommartider

Snö ute. Men på söndag börjar sommartider! Glöm inte att dra fram klockan 1 timme. Vi får alltså sova en timme mindre. Jag som hade tänkt gå ut på Lördag. Men ändå hinna upp hyfsat tidigt rida båda hästarna och dra på möte kl 18. (som då egentligen är kl 17 om man glömmer ställa om sin klockan;)


Nu ska jag till min bror. Måste hämta min plånbok och pappas Volvo. Så jag kan köra hästtransporten i morgon till besiktningen. Sen ska jag sova!! God natt!!

Kiwi styckad


Äntligen lunch. Ante va här innan och gav mig risifrutti och yougurt. Det var snällt!! Nu slipper jag att bara äta nudlar.




Skum läskig bild!?!?! Jag hittade denna när jag sökte på Google-bilder-söt!!

Hemskt!! Jag tror att han var söt innan han blev Kiwi styckad. :(

Hungrig!!

Är på jobbet. Jag är hungrig och allt jag har med mig är tråkiga nudlar!! Tycker nästan lite synd om mig själv...


Helt ok väder idag.

Det var skönt väder i dag! Jag red Ciara på stubben i snön. Bra underlag att rida i tack vare att hon hade snösulor. Annars får hästarna snö under hovarna och kan vricka sig. Men hon var inte så het... Vilket hon brukar vara när vi galopperar på stubben. Hon är positiv och verkar må bra för övrigt iaf. Nästa vecka borde jag vaccinera hästarna. Mer utgifter!! :( 
image29

Efter att jag hade ridit. Städade jag ur hästtransporten och min bil. Sen gick jag ut med Hugo.

Love Henke

Efter en dag på jobbet är man trött. Klockan är snart 11. Läggdags för länge sen för Carro. ;)  Ska upp tidigt i morgon ska rida Ciara och Capella. Sen ska jag hinna dammsuga och damma min bil. Så han är fin till besiktningen på torsdag. Ja, min bil är en han!! Jag döper alla min bilar. Känns som att bilarna håller bättre om man ger dom ett namn som passar. Min första egna bil var en Toyota corolla. Köpte den för 2000kr. Riktigt bra affär!!! Han hette Henke höll i 2år ungefär och drog lite bensin. Det var verkligen något speciellt med bilen Henke.När han väl gav upp så var det allt på en gång... Jag kom ihåg sista åk turen. Jag var i krokek skulle skjussa hem några killar mitt i natten. Växellådan gick sönder!!  Fick starta bilen genom att rulla ner för en backe sen gick det inte att stanna bilen. Om vi stannade bilen skulle vi inte få igång den igen. Så killarna fick hoppa ur och i bilen i farten när jag körde runt på en parkeringsplats. (Körde väldigt sakta så det var inget farligt! Rullade typ!!) Sen fick jag ställa bilen vid stallet och fick skjuss av William till min stuga. Sen fick jag hjälp av snälla Owe och Aspen att köra bilen till skroten. Jag tror att jag fick 1500kr för bilen av skroten. (Väldigt bra eftersom jag köpte den för 2000kr) Jag hann dock inte sörja så länge var ju tvungen att skaffa en ny bil!! Denna gången blev det en fantomen-blå Volvo 240. Namnet blev så klart Olof the Fantomen!! Jag och Fantomen funkade ok ihop men det var inte det dära extra... Jag tyckte att han åt upp alla mina pengar och va lite trög. Vi hade ett par bra år ihop sen ville jag byta bil. Bytte då till min nuvarande bil Snowboll. Bilen är så klart vit ganska rund och glad. Drar lite åt höger förövrigt gillar jag min Reno. Så jag håller tummarna att han ska klara besiktningen!! Orolig!!! :(

Pratade med min ridkompis Maria tidigare ikväll. Vi pratade om att ha möte på söndag med dressyrlaget i Götene. Vi måste ändå dit på TR-möte. Så det passar mig bra!!

Innan jag lämnade jobbet passade jag på att sätta mig i massage stolen en kvart. Det är så skönt. Jag kan erkänna att jag var lite skeptisk till stolen i början. Men det är skönt och det känns bra efteråt. Jag tycker rygg och axlar känns bättre sen jag började använda massagestolen. Använder den ca 2ggr i veckan.

Måste sova nu...

Kram och Gó natt!!

Grattis!!!

I dag är ingen vanlig dag för det är Sandras födelsedag!!! Hurra Hurra Hurra!!!


Mobil

Nu är jag på jobbet. Precis pratat med min chef om att jag behöver ny mobil. Använder min mobil på jobbet. Löneförmån! :) Min mobil jag har nu bara krånglar. Stänger av sig, låser sig mm... 
Nu har jag spanat runt lite på nätet efter en ny mobil. Just nu vill jag ha Ericsson W760i.


Jag får inte välja den dyraste mobilen. Men denna borde vara ok i prisklass tyckar jag. Gillar den röda färgen!!

Mina katter


Här är mina vänner Puma och Wilda. Dom är 3år i Maj. Tycker inte det var länge sen dom var kattungar... Katter är så himla goa. Jag skulle tänka mig att ha fler katter. Min moster Sanna i Varbeg har ragdolls. Jag hoppas på att bli fodervärd till en av hennes kattungar sen i höst. :)

image27


image28

Snart besiktningsdax...

På torsdag ska jag besiktiga både min bil och hästtransporten. Jag tror att hästtransporten kommer att gå igenom utan problem. Men att jag får problem med min bil. Bromsarna, bensintanken och rost. är det som oroar mig mest. Om det blir för mkt så kanske jag måste byta bil om det inte är någon ideé att laga. F-n jag gillar min bil!! Vill inte lägga ut pengar på en ny bil!! Vill inte!!! Imorgon ska jag städa och fixa till med bilen och transporten.
Om jag måste byta bil tänker jag leta efter en bil som har dragkrok och klarar av att dra hästtransporten. Jobbigt att låna bil så fort man ska iväg med hästarna. En Jeep skulle jag vilja ha. Nackdelen är att drar så mkt bensin. Dyrt och inte speciellt miljövänligt. En miljöbil har jag länge funderat på. Men dom är oftast dyrare... När man inte har hur mkt pengar som hellst måste man se till ekonomin också tyvärr... Om jag hade pengar skulle jag köpa en snygg miljöbil!!


Kvällstrött

I kväll var jag hos Sandra. Fick pankakor. Gott!! :) Hennes dotter är så söt!! Jag blev lite imponerad när jag satt och puzzla med henne. Hon var riktigt duktig och hon pratar väldigt bra. Hugo gillar henne också men idag blev det nog lite mkt för honom... När vi kom hem kollade vi på cesar hund viskaren. Hugo skällde lite på hundarna på tv. Ceasar är grym med hundarna. Skulle vara roligt att vara lika duktig som han.

Rökning
Tidigare idag kollade jag lite på Oprah. Det handlade om rökning. Man ska tydligen aldrig säga åt någon att sluta röka. Det blir motsatt effekt. Båda mina föräldrar, min ena bror och endel av mina vänner röker. Jag har sagt många gånger att jag tycker att dom ska sluta röka. Jag vill inte att någon av dom ska dö i förtid eller bli sjuk. Det värsta är ändå passiv rökning. Tänker på en kvinna som var med i Oprah. Hon brukade röka i bilen med hennes 1-åring brevid sig. Experten sa att var fjärde cigarett kvinnan röker får barnet i sig. Detta kommer att hämma barnets lungor och kan leda bland annat till att barnet får astma. Visst att man röker och förstör för sig själv.  Men det ska inte drabba andra...

Nu orkar jag inte hålla upp ögonen längre... Jag är väldigt kvällstrött av mig.

***God natt och Sov gott!!***
Kram Carro


Polisen

Polisen står i rondellen till coop i Skara idag. Många poliser ute idag. Så kör försiktigt och glöm inte körkortet. Om man inte har körkortet med sig får man betala 500kr. Inte så kul att betala 500kr för ingenting.
Jag har fått böter en gång. Körde alldeles för fort på stora vägen mellan Skara och Lidköping. Fick 2400kr i böter. Det har jag inte vågat berätta för mina föräldrar... Jag är ju en ängel!! Eller?!?! ;)



Fest sugen!!!

Visst jag ska snåla denna månaden.... Men en dag i månaden kan jag väl få gå ut??
Jag är sugen på att gå ut på Lördag. Det är löningshelg. Då brukar det vara mycket folk ute. Ska försöka få med min vän Sandra från stan ut. :) Det skulle vara trevligt!! Jag har 2 kompisar som heter Sandra. Så det får blir Häst-Sandra och Sandra från stan. Jag ska åka och hälsa på Sandra på stan idag. :) Jag hinner inte träffa mina vänner så ofta pga hästarna. Det kan kännas lite tråkigt ibland. Jag har så lite fritid  på vintern (Utan hästar menar jag då). Så när jag väl har tid över så vill jag hitta på något typ gå ut och festa eller åka någonstans.
Nu vill jag ha sommar!! Allt är så mkt bättre och lättare då. Arbetstiderna på jobbet är bättre. Just nu jobbar jag 13-21 vardagar det förstör hela dagen. Stressar hela tiden. Över sommaren kommer det nog att bli 9.30-16.00 vilket är perfekt!! Då hinner jag rida på morgonen. Sen har jag hela dagen Fri!! :) Hästarna brukar vara ute på sommaren. Om det inte är mkt knott, blinningar mm ute. Därför är det är inte lika mkt jobb med hästar över sommaren.
Jag behöver gå ut på lördag. Klä upp mig lite och ta det lugnt!! Dricka vin låter bra!! Eller va säger du Sandra?? ;)
Det känns som att det är fredag idag. Men det är måndag. Jobbar tis, onsdag och torsdag denna vecka. Sen är jag ledig igen!! Va skönt :)




 

Jag behöver en sponsor!!!

Snart är det lön!!! Jag får min lön den 27:e. Men det blir att snåla denna månaden. Har beställt saker som ska betalas. Hugos försäkring är denna månaden+ att alla tävlingar och träningar kostar väldigt mkt tillsammans. 
Efter att räknat ut hur mkt tävlingarna och träningarna kostar tillsammans. Fick jag ångest och bestämde mig för att aldrig räkna på det igen!!! Vågar inte ens skriva hur mkt det blev... :( Bensin, ridhusavgift och tränare. Det blev riktigt dyrt speciellt eftersom jag tränar ca 2ggr i veckan. Jag är jätte glad att jag har Jesper som ridtränare. Han är jätte bra tränare men han är billig att träna för :)
Nu vet jag vart alla mina pengar tar vägen. Jag måste träna så här mkt just nu för att få hästarna i bättre form inför tävlingarna. Sen måste jag sätta lite ekonomiska gränser för min träning. Jag behöver en sponsor!! Har ju pappa och Harald iaf :) Pappa lånar ut sin bil till mig så jag kan köra hästtransporten. Harald betalade Ciaras träning i lördags och han har varit jätte snäll och ställt upp sista tiden. Följt med mig på träningar och tävlingar. Betalat mkt mat och Ciaras hovslagare mm. Visst Ciara är hans häst men det är jag som rider och jag tar hand om henne som min egen. Det har jag gjort sen hon var ett litet föl. Så jag känner att jag har ansvar över henne. 
Jag hoppas att det blir vår väder och bra underlag så jag kan träna i min kompis Sandras paddock. Skulle tjäna in mkt bensin pengar på det. Denna månaden får bli ett undantag att det kostar så här mkt. Någon träning blir säker inställd också. Det är så roligt med träning och tävling. Svårt att sätta gränser...

image26

Här är jag och Ciara i tävlingskläder. Vi ser riktigt nervösa ut. Längtar till nästa tävling!!


Försökte ta kort på hästarna...

Efter att lekt i snön med Hugo åkte jag till stallet. Det var så fint ljus ute idag därför tänkte jag ta lite fina kort på hästarna...
Men det var inte så lätt. Antingen skulle dom komma fram för att inspektera kameran....

image20

och gosa med mig...

image19

 eller också....

image21

nosa....

image22

dom runt i snön...

image23

med deras mule...

image24

Detta var det bästa kortet på dessa tre hästar idag...Lite katastrof!! Alla tre är i sin egen värld. Det märktes att dom njöt av vädret. Det var skönt ute idag när solen sken.
Från Vänster:
Ciara e: Warsteiner ue:Jaguar. Ciara är 7år och hon tävlar jag dressyr med.
Mayet e: Standford ue:Jaguar, Mayet är med föl (Bocelli).
Capella e:Chapman ue: Jaguar. Capella är 12 år och just nu satsar vi på hoppning. Tidigare har vi tävlat dressyr. Men hon verkar tycka att det är roligare med hoppning.

image25

Här har vi en häst som ställer upp när matte vill fota!!! Caramia e:Bocelli u:Capella ue:Jaguar. Hon är ett år den 9 Juni. I bakgrunden ser ni kompisen Cassedy e:Bocelli u:Mayet ue:Standford. Hon är 2år.

I dag har vi varit ute och lekt i snön....

image14

Min Cavalier King Charles Spaniel Hugo kommer i full fart!!!

image15

Han är så söt och glad :)

image16

Här är jag Super Carro* Lägg märke till att jag svävar!! :) Snyggt va?!?!?

image18

Ops!!! Inte lika elegant.... Ha ha ha!!!!!



Tatueringar

image12
Denna kan inte vara riktig!

image13

Rolig men ful! :)

Tatuera

Jag vill tatuera mig!!! Tänkt på det i flera år. Men jag har inte hittat det perfekta motivet. Tatueringen måste bli perfekt!!! Jag vill ha ett motiv som känns helt rätt och verkligen passar mig. Djur känns barnsligt att tatuera in...
Namn aldrig!!! Eller kanske mitt eget i någon tuff stil så att det ser ut mest som ett snyggt mönster. 
Jag vill ha en vacker och enkel tatuering. Motiv jag har funderat på är Blommor,vädur och ängel mm.
Kunde va snyggt med en färglad tatuering med blommor på sommaren när man är snyggt gyllen brun.
Jag hittade en snygg tatuering på en älva med bara några svarta konturer, väldigt enkel. Funderade på om man kunde göra om den till en ängel. Jag gillar änglar mer än älvor... 

                                                      



                                                                                                                           

Träningen

Gick ok! Hon var inte alls galen. Men hon borde slappna av och lyssna lite bättre. Red Capella när jag kom tillbaka till stallet. Capella älskar snö så hon var riktigt pigg!!! :) Men F-n va kallt det var att rida ute... Mina händer var iskalla :(

Ciara

Nu ska jag på dressyr träning med Ciara!image10
Hon Kommer säker vara galen!! Eftersom hon har fått stå några dagar pga is.  Jag får ha på mig skyddsvästen så får vi se hur det går!! :(

Nu har jag köp stopppp!!!

Jag beställde från Börjes (hästsaker) igår... Skulle bara köpa en skyddsväst och det mest nödvändiga!!
Västen kostade nästan 2000kr, 
Ridhälm 249kr,
shortshaps 279kr,
Fleestäcke 99kr,
Hösäck 59kr,
Stigläder 95kr,
Körtöm 109kr,
träns 135kr,
Sen var det bara massor av små saker som gummiband, grimma, ledgrimskaft, ryktsaker, sporrar, hårnät mm...
Jag fick mkt saker men det blev dyrt!! Nästan 3500kr!!
Längtar till mina saker kommer!!! :)

Sen beställde jag från H&M också igår...
Jag har en tröja som jag gillar så mkt... Så jag var tvungen att köpa en till men i en annan färg.
Tröjan kostade bara 98kr :)
Sen köpte jag en kjol för 98kr och tvättpåsar. Så det var ju faktist inte så farligt!!
image9
Denna tröjan beställde jag i blått. Jag gillar ryggen på tröjan. Det är två stora hål, så ryggen är typ bar.

Väder

Varför är det snö nu??!! Jag ville åka på Hoppträning med Capella idag!! Träningen skulle vara utomhus så det blir ju inget med det... :(  Tråkigt!!! 
Ska gå ut och gå med Hugo nu. Han älskar när det snöa!!! Vilket inte jag gör...
image7

Här är han!! (Julafton)

Jag har egen...

Mobil
Katt
Hund
Häst
Bil
Hästtransport
Email
Facebook
och nu en egen blogg!
image2


RSS 2.0