Mullsjö dressyrtävling 15/5-2010

Första klassen som var LB:1 gick inget vidare... Blött på marken vilket Ciara inte gillade. Brukar vara så försiktig, rädd för att halka. Hon gick seeegt... Trots det fick vi en 6:e plats och rosett!!
Andra klassen gick mkt bättre!! La:3 Jag var nöjd med den ritten. Ingen placering men jag var mkt nöjdare med den ritten!! :) Så i helhet var jag nöjd med dagen!!!
Lite bilder från tävlingen:


Jag Och Ciara på Lb:1

Lagkompisen Johan på Calle.

Jag får mitt 6:e pris!

Jag och Karin med våra rosetter!! Första och sista gången hon slår mig hoppas jag!! ;)

Ciara på La:3

Harald och Ciara

Lagkompisen Maria på Mister

Dressyrtävling Falbygden RK

Igår söndag 2maj var jag och Ciara på dressyrtävling utanför Falköping. I första klassen spände hon sig lite och det kändes lite trögt. Gick väl hyfsat trots det. Vi kom på fjärde plats så det är jag nöjd med. Andra klassen gick hon fram mkt bättre men hon va så pigg så hon kändes lite svår styrd och va lite lätt skrämd. Så tyvärr skygga hon för domaren strax innan en galoppfattning. Så fattningen blev på två spår... Inte så bra... Men jag är nöjd med Ciara trots det. Hon har aldrig gått så här bra när hon varit brunstig tidigare. På uppvärmningen kom det fram många nya saker som vi kämpat länge med. Galoppfattningarna och galoppen var mkt snyggare än tidigare!!! :) Skritten måste vi träna mer på till nästa tävling. Jag har tyvärr slarvat med skritten. :/

Här tar jag emot vårat 4:e pris av Domaren Kerstin Wijkmark.

Jag och Ciara med rosett.


Jesper skriver om alla i vårat lag när vi va i Falbygden och tävla!!!

Söndag d. 2/5 besökte Götene Ryttarklubbs dressyrlag Falbygdens Hästsportsförening för att tävla i dressyrallsvenskans div. II omg. 2 för häst. Falbygden har precis byggd ett nytt ridhus, och detta var premiärtävlingen. Med tillgång till tre banor plus framridning hade klubben tagit det lite ovanliga steget att avveckla en ”extra” LB1 för att få så lite bortlottningar som möjligt. Denna klass med 12 starter gick i nya ridhuset innan själva lagklassen började. Förklassen, LB0, gick på lilla utebanan och LA1 lagklassen parallellt med LB1 i gamla ridhuset med start 10:30. Det blev en mycket välorganiserad tävling i ett underbart solskensväder.

Vi hade ingen ryttare med i förklassen, vår första start var Caroline Gustafsson på Chiara som startade individuellt i LB1. Caroline startade redan som andra ekipage i klassen. Ekipaget har gått mycket fram och med sina mjuka, kattaktiga rörelser får Chiara allting till att se lätt ut. Caroline hade ett par mindre bra element i bl.a. travökningarna som var sega och uttryckslösa, skrittökningen där Chiara taktar och vinglar och vänstergaloppfattningen där hästen går på två spår. Caroline red dock med bra precision, bra vägar och fint flyt, och ekipaget belönades med fina 190 poäng och 65,52%.

Först ut i laget var Carolines ritt i LA. Ekipaget är först i de senaste månader blivit riktigt redo för denna klass. Vårt tidiga arbete på Carolines precision och hästens tempi ihop med Carolines samarbete med Janne har givit ett väl avrundat ekipage, och trots dålig energi i de ökade gångarter och i skänkelvikningarna blev det ett fint program som gav resultatet 238 poäng och 62,64%. Chiara har mycket mera att ge, och det är extremt roligt att se deras utveckling till ett starkt tävlingsekipage!

Därefter red Maria Höglund på Mister Man det nästa ritt som räknades till lagresultatet. Mister var inte alls på dressyrhumör, och han var väldigt baggig på framridningen. Maria vresade till på honom med det resultat att hon pressade honom mycket mera inne på banan än hon brukar. Detta medförde att han trots sin motsträvighet genomförde ett klasser bättre program än i första omgången. Det drog dock ner att han gick emot hela tiden. En solstråla vi kan ta med oss var att ekipaget lyckades med en superb övergång från ökad galopp till trav, något de aldrig har lyckades med förr. En arbetsseger för Maria som belönades med 160 poäng och 55,18%. Tyvärr var Maria ganska slut sen vilket påverkade hennes ritt i LA negativt.

13:21 var det då Johan Svenssons tur att rida för laget på CeCe. Johan har tränat mycket på spåringsproblemen som CeCe har, och på lösgjortheten i sidorna. Johan har tyvärr kommet in i hästens takt med tygelrörelserna i höger hand vilket ger en ”nickande” form och en ojämn takt, där vart andra steg är kortare. Galopprogrammet  är fortfarande bäst, men även här är formen ojämn, och ihop med lite taktmisser i skritten och lite dålig precision gav det hela ett sämre samlat intryck vilket också viste sig i resultatet, 141 poäng och 48,63%. CeCe kan dock med en lite jämnare form och bättre precision i programmet ta ett rejält hopp framåt i resultatlistan, och jag hoppas att Johan vill fortsätta att jobba med dressyren på denna glada och positiva häst!

Sofia Karlsson avslutade vår laginsats med sitt ritt i LA. Igen ett program med bra flyt och sammanhäng. Hästen går lite överböjd i halsen i volter och hörnpasseringar, och ökningarna i traven var lite sega och uttryckslösa. Första övergången till skritt blev alltför abrupt, och skänkelvikningarna hade för lite överträdning. Programmets bra element uppväger dock klart de sämre, och ekipaget uppnådde fina 258 poäng och 67,90%.

Sist red Maria individuellt i LA. Tyvärr orkade hon inte riktigt att hålla det press på hästen hon hade i första klassen, och hans tjafsan syntes tydigare nu. Här fanns det igen ljuspunkter i mörkret, bl.a. bra skänkelvikningar och förvåningsvärt nog en energisk ryggning utan sänkning av ryggen. Det har vi heller inte fått till förut. Andra travökningen började också att närma sig det vi vet han kan, men programmet hade generellt mera karakter av krig än dressyr. Ändå lyckades Maria uppnå 199 poäng och 52,37%. Om vi kan få samma tryck på ridningen en dag där hans humör är mera samarbetsvilligt är ekipaget god för ett bra hopp uppåt i resultatlistan.

När klasserna var slut visade det sig att Carolines ritt i LB räckte till en fin fjärdeplats, och Sofias prestation i LA gav en fin delad sjundeplats. Sammanlagt besatte laget nock en gång femteplatsen. Vann gjorde Skaraortens RF före Skaraborgs FK och Vartofta R&KS. Grattis till de placerade lagen! Slutligen en stor tack till den arrangerande klubben för en ytterst välorganiserad tävling med bra flyt, trevliga och duktiga funktionärer och en härlig atmosfär. Vi gläder oss till att få komma till Er och tävla igen!


RSS 2.0