Dressyrallsvenskan div I 20110521

Jesper skriver om första div 1 tävlingen.

Den 21. maj debuterade Götene Ryttarklubb i dressyrallsvenskans division I för häst. För förste gången i klubbens historia har vi ett lag i dressyrens högsta serie för häst!

Tre glada och nervösa ryttare åkte till Ljusslingbackens fina fälttävlansanläggning utanför Skövde med Jesper som lagledare. Vädret var soligt men blåsigt och lite kylslaget i vinden. Emelie och Caroline skulle starta Msv C1 och Jenny startade Msv B2. Caroline startade dessutom LA 4 som förklass.

Caroline och Ciara öppnade med sitt ritt i LA 4. Caroline fick till ett bra program med flyt och inga större misstag, och resultatet  253 poäng och 61,707 % gav en fjärdeplats och hon blev första oplacerade ekipage. En bra start för oss!

Emelie red först för laget. Emelie har inte tävlat på ett tag, och hon var väldigt nervös. Klassen hade dessutom dragitt 20 min över tiden, och den tiden gjorde det bara värre. Ett generellt stelt intryck och några små misstag i galoppen gjorde att resultatet blev lägre än vi hoppats på. 248 poäng och 52,766 % gav en delat 29.-plats. Det fanns dock många ljuspunkter som visar att ekipaget  med en lite mera flytande och misstagsfri prestation snabbt kan stiga reellt i resultatlistan.

Jenny var nästa i sin Msv B2. Jenny viste sin rutin och red ett sammanhängande och jämt program med flera mycket fina delar. Helhetsintrycket dras dock lite ner av att det syns för väl att Jenny får jobba för att få hästen upp från marken och upp i energi. Men Goodwin är en bussig och ärlig häst som alltid gör sitt bästa och älskar att tävla, och det syns också mycket väl!        Ekipaget fick 274 poäng och 63,721 % vilket räckte till en delat 12.-plats i det tuffa sällskap.

Caroline sluttade av våran tävlingsdag med sitt Msv C1-program. Ciara gick i stort set lika bra som i LA, men kraven har också ökat här i den högre klassen. Det blev trots detta en klart godkänd debut på denna nivå, med 264 poäng, 56,170 % och en 27.-plats. Sammanlagt ligger Götene tyvärr sist efter första omgången med 57,552 %. Leder gör Loo RF med 65,082 % före Borås på 64,999 % och Skaraorten på 64,980 %. Nästa omgång går i Borås den 4. juni.

Jätteroligt att få vara med om detta, och mycket bra kämpat!

//Jesper

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0